Publisert den 21.08.2024 av PTG Tempra AS

Alexander flytter til Bremanger

Dit tar han både jobb og samboer med på flyttelasset.

I praksis åpner Alexander opp et nytt avdelingskontor i Bremanger, nærmere bestemt i låven på den nye hjemmeadressen i Leirgulen. Der blir det både lager og kontor.

- Sant skal sies at det var samboeren min Lovis som først fikk jobb ved Elkem sitt smelteverk i Svelgen, og er hovedgrunnen til at vi valgte å flytte på oss. Da så også Tempra og jeg en mulighet til å utvide virksomheten mot sør, forteller Alexander Runge, kulde- og varmepumpemontør i PTG Tempra.

Den fulle tittelen til faget er kulde- og varmepumpemontør, men vi sier som regel bare kuldemontør.

Målet blir å utvide

Fra før har PTG Tempra kunder i Måløy, Nordfjordeid og Stryn, men samarbeider også med søsterselskapet PTG Vest. Det blir et langsiktig prosjekt med mål om utvidelse etter hvert.

- Vi åpner ikke på bar bakke i Bremanger, men har sett et økende behov for tilstedeværelse i området. Når forholdene la seg til rette for både Alexander og samboeren, så vi dette som en god mulighet til å utvide i Nordfjord-området. Målet er å utvide ytterligere på sikt, forklarer daglig leder i PTG Tempra, Øyvind Skulstad.

Rett mann

- Vi sender ikke hvem som helst når muligheten til å etablere oss på en ny plass kom på et sølvfat. Alexander er en av våre beste innen faget og har en lang rekke med fornøyde kunder som kan skrive under på det, sier Øyvind videre.

Ikke helt ferdig med Ålesund

Alexander forteller også at han fra tid til annen vil ta turen tilbake til Ålesund som en del av engasjementet han har innen kulde- og varmefaget.

- Jeg er sensor i prøvenemda innen kulde- og varmefag som er et offentlig verv gjennom Møre og Romsdal Fylkeskommune. Prøvenemnda har ansvaret for å lage og vurdere fag- og svenneprøver for både fagskolen og yrkesfag i den videregående skolen, forklarer Alexander.

Les også: Derfor ble Alexander kuldemontør

Drømmescenario

Samboeren til Alexander, Lovis, har allerede bodd i Bremanger ett år. Til slutt valgte paret å kjøpe et lite småbruk i Leirgulen. Der flyttet de inn i april i år.

- Det beste scenariet som kunne skje oss, er det som nå har skjedd. Vi får bo der vi drømte om å bo og ikke minst ha de jobbene vi trives best med. Vi ser virkelig frem til å gjøre det beste ut av både livet og jobbene våre her, sier Alexander.

Større plass til å dyrke hobbyen

Ved siden av jobb og samboerlivet har Alexander også en stor lidenskap for veteranmotorsykler og veteranbiler. Nå har han enda større plass til å dyrke hobbyen sin.

- Med en stor låve på småbruket har jeg nå plass til både sykler og biler. Jeg er også fortsatt en del av MC-klubben på Valderøya. Om det er meldt fint vær under de planlagt turene mine til og fra Ålesund, finner du meg garantert på en motorsykkel, sier Alexander til slutt.

Om PTG Tempra

PTG Tempra har hovedkontor i Ålesund og er en del av Perfect Temperature Group (PTG). De leverer til både offentlige og private bygg og infrastruktur samt utvikler og leverer miljøvennlige kjøle-, fryse- og energieffektiviseringsløsninger.

Alexander Runge har jobbet som kuldemontør i PTG Tempra siden 2018.

Trenger dere kjøleløsninger eller service på eksisterende anlegg? Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig prat.

Holder dere til i Nordfjord-området kan Alexander ta turen innom.