Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Tørking

Du er her: Forside > Tørking

Tørking

Tørking av mat kan gjøres enkelt og forutsigbart. Slik kan vi hjelpe med for eksempel industriell tørking av fisk eller tørking av kjøtt.

Tørking er mye brukt for ulike matvarer. Valg av tørkemetode avhenger av vanninnholdet i det du skal tørke, av hvilken temperatur det tåler og hvordan produktet oppfører seg under tørkeprosessen.

Industriell tørking av fisk

Ved å la moderne varmepumpeteknologi hjelpe deg, kan du sikre bedriften mot tap når naturen slår seg vrang. Bruk av varmepumpe i produksjonen av for eksempel tørrfisk, gjør at du kan stille inn en syklisk kombinasjon av kjøling og oppvarming av lufta. På den måten får du en svært god etterligning av naturens egne variasjoner.

Tørkemaskin for tørking av kjøtt

Med en kompakt tørkemaskin, også kalt klimamaskin, i tilknytning til et klimarom, kan du styre temperatur og innstillinger etter behov. Denne maskinen opprettholder jevn temperatur og luftfuktighet.

Tørkemaskinen sørger for at rommet blir varmet opp og tar med seg kondens og overskuddsvarmen ut igjen. Her kjøles luften ned og kondensen samt overskuddsvarmen går ut. Luften varmes så opp igjen for å sendes tilbake i klimarommet hvor den kan ta ut mer fuktighet av produktene som skal tørkes.

Her kan du lese om en kompakt tørkemaskin som vi i PTG Tempra har spesialdesignet for Fiksdal Lam.