Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Publisert den 01.03.2015 av PTG Tempra AS

Brosundet Hotell

Kulde og Elektro AS har levert komplett nytt kjøleanlegg til Brosundet Hotell sitt nye konferansesenter.

Vi gratulerer Hotell Brosundet med nytt kjøleanlegg.

Kulde og Elektro har levert en komplett pakke bestående av kjølerom, kjøleskap, kjøleromsinnredning, vinkjøler og maskiner. Leveransen består av sentralt styrt isvannsmaskin som er selve hjertet i anlegget, denne maskinen leverer vann blandet med glykol som holder en temperatur på -6 grader. Dette vannet pumpes så rundt til de forskjellige posisjonene hvor det finnes kjølebehov. Denne kretsen kjøler også ned den separate frysemaskinen, ved å gjøre det på denne måten oppnår man energiforbruk på et absolutt minimum. 

Kulde og Elektro har også levert innredninger i rustfritt stål for hele kjøkkenet og alle kjølte rom. Gjennom oss får kunden levert en tilnærmet total pakke. 

På grunn av bygningens arkitektur og verneverdige fasade var det uaktuelt å montere utstyr ute på vegg. Hos Brosundet Hotell er det derfor lagt ned kollektor under vannlinjen i grunnen under tilbygget. Tidevannet som trekker inn og ut av grunnen under tilbygget absorberer overskuddsvarmen fra kjøleanlegget, effektivt og uten å påvirke Brosundets fantastiske fasade.

På grunn av byggets plassering og utforming ble teknisk rom utformet til et minimum, dette bydde på utfordringer i byggeprosessen. Her ved f.v Anders Langeland og Kjetil Bele.