Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Publisert den 01.07.2024 av PTG Tempra AS

Fra Stavanger til Hamburg på sykkel - for sin venn

Daniel Myklebust startet 1. juli en viktig sykkeltur som skal samle inn penger til Mental Helse Ungdom. PTG Tempra bidrar med utstyr til turen.

Daniel mistet sin gode venn, Steffen, til selvmord i 2022. En familie mistet en sønn og bror. En kjæreste mistet sin partner. Det samme gjorde mange andre. 610 valgte å forlate livet i Norge det året, og i 2023 økte tallet til 693.

Daniel ønsker å gjøre en forskjell for folk som sliter med sin psykiske helse, og nettopp tallet 693 bruker han som antall grunner til å bli med på å samle inn penger til Mental Helse Ungdom, og til å gjennomføre en lang, men meningsfull sykkeltur fra Stavanger til Hamburg.

Jeg får aldri vennen min tilbake, men sammen kan vi utrette en forskjell for de som fortsatt er her og som sliter med mørket i hverdagen. Spleisen har nådd over 65 000 kroner, og ifølge Mental Helse Ungdom har det allerede begynt å redde liv! sier Daniel.

Bli med på spleisen her >


Oppmerksomhet rundt ungdom og mental helse

Det er ikke tilfeldig at sykkelturen ender i Tyskland, for der arrangeres det EM i fotball. Det gode vennskapet til Steffen startet nettopp gjennom fotballen.

- Vi kommer fra ulike plasser, men endte opp å spille fotball sammen og bli venner i Eid IL. Vi opplevde veldig mye kjekt sammen. Jeg tenker mye på ham og de etterlatte, og nå ønsker jeg å samle inn penger til et utrolig viktig og forebyggende arbeid. Det er dessverre alt for mange som sliter og som trenger hjelp. Med mer ressurser og mer oppmerksomhet rundt mental helse, vil flere få hjelp, sier Daniel.

Han har lenge tenkt på hva han kan gjøre for å bidra til økt oppmerksomhet rundt det såre og alvorlige temaet, og nå er altså planene lagt.

- Jeg har tenkt på hva jeg skal gjøre i sommer. Jeg kjøpte en bra landeveissykkel og er relativt godt trent, og kom derfor på å dra på en litt annerledes tur. Samtidig med å starte en spleis, skal jeg på sykkelturen gjennomføre ulike utfordringer for å samle inn penger. I tillegg har jeg spurt fotballklubber om med å bidra med signerte drakter som skal selges til høystbydende i løpet av sommeren. At EM i fotball pågår når jeg kommer ned er en ekstra motivasjon oppi det hele, forteller Daniel.


Gjør det for Steffen

1. juli startet den 600 kilometer lange sykkelturen, og selv om den er lang, så ser han frem til å sette i gang og tråkke mot målet. Med vennen i tankene.

- Jeg gjør det for Steffen. Og hans familie støtter meg i dette. Jeg må fortelle min historie, for det er så viktig å sette fokus på dette. Tallet på unge som har valgt å ende sitt liv har økt de siste årene. Det må vi gjøre noe med, sier 25-åringen.

Interesseorganisasjonen Mental Helse Ungdom, som Daniel vet gjør en formidabel jobb, er viktig i så måte.

- De jobber for å gi unge mennesker grunner til å velge livet, uansett hvor mørkt det kan være. De hjelper, helt til det går over. De redder liv, sier han.

 Allerede før første tråkk har han opplevd mye støtte rundt spleisen og turen.

- Ja, det er utrolig fint å se at så mange støtter opp om dette, og å ha så mange i ryggen. Det gjør det litt lettere, for det er tungt. Det river opp dype sår, og mange ganger er det vanskelig å prosessere alt, spesielt når det blir en del oppmerksomhet rundt det, også i media. Men, det er viktig å snakke om det, og jeg kjenner at støtten og meldingene jeg får gjør godt. Det er jeg veldig takknemlig for, forteller han.


50 mil på 5 dager

Selv skal han gjøre ulike utfordringer på sykkelturen, og han vil komme med hyppige oppdateringer på TikTok og Instagram underveis. Han har planlagt ruten og turen godt, og fredag 5. juli skal han være på plass i Hamburg.

- Det er kvartfinale i Hamburg den dagen jeg kommer frem, og jeg har en liten drøm om å komme inn og se den. Det hadde vært stort, forteller den fotballinteresserte senjaværingen, som bor på Sunde utenfor Stavanger.

Før han kommer dit skal han tilbakelegge mange mil på sykkelsetet. Først skal han sykle en kort tur fra Stavanger til Tananger, der han tar båt til Hirtshals. Den første harde etappen starter i Hirtshals, og går til Århus (185 kilometer). Andre etappe blir Århus til Aabenraa (155 km), rett ved grensen til Tyskland. Deretter venter tredje etappe til Kiel (120 km), og så den siste til Hamburg (100 km).

  Etter at målet er nådd skal Daniel fortsette på ferie i Tyskland, og planen er å være i München 9. juli. Ikke helt tilfeldig det heller, siden en av semifinalene i EM skal spilles der den dagen. Kanskje blir en drøm oppfylt der også.

  En ting er i hvert fall sikkert, og det er at hjemturen ikke skal foregå på sykkelen, selv i disse Tour de France-dager.

  - Så god er ikke formen. Det blir toget hjem, bedyrer Daniel.

   

  PTG Tempra med på turen

  Både Daniel og sykkelen vil være godt utstyrt på den lange turen, med god plass til å ha med nødvendig næring og klær.

  - Jeg er i familie med en som jobber i PTG Tempra i Ålesund, som er med og støtter dette tiltaket, også med sykkelantrekk og sykkelvesker, noe jeg setter stor pris på. Alt er av topp kvalitet, så det skal ikke stå på utstyret. Nå gjenstår det bare at jeg leverer på sykkelen, fastslår Daniel.


   Her kan du følge Daniel på sykkeltur til Hamburg:

   TikTok: @daniel.myklebust

   Instagram: @daniel_myklebust

   Det er også mulig å følge Daniel på Strava i løpet av turen.