
Publisert den 21.03.2025 av Øyvind Skulstad
Ny frysetunnel hos Snorre Seafood
Bærekraftig og effektiv innfrysning med CO2 - iskaldt med naturlig kuldemedie!
CO2-teknologi for bedre ytelse
Et av de viktigste valgene i dette prosjektet er bruken av CO2 (karbondioksid) som kuldemedie.
- Raskere og mer effektiv innfrysning: CO2 har svært gode varmeoverføringsegenskaper, noe som er avgjørende for å få varene raskt innfrosset og bevare høy kvalitet.
- Lav GWP (Global Warming Potential): CO2 har svært lav effekt på klima sammenlignet med syntetiske kuldemedier (HFK), og bidrar til redusert miljøavtrykk.
- Sikkert og miljøvennlig: CO2 er et naturlig kuldemedie som krever færre sikkerhetsrutiner sammenlignet med ammoniakk (NH3), og unngår de høye avgiftene som er knyttet til HFK-gasser.
- Optimal for lave temperaturer: CO2 beholder sin høye effektivitet selv ved svært lave temperaturer, noe som gjør den spesielt godt egnet for dyp innfrysning, sammenlignet med tradisjonelle NH3- eller HFK-anlegg.
Ved å benytte CO2-teknologi unngår man dermed flere av de komplekse kravene som ofte følger med ammoniakkbaserte løsninger, og man omgår høye avgifter og restriksjoner for HFK.
Et tett samarbeid
Hele prosjektet er gjennomført i tett samarbeid med Snorre Seafood, som har bidratt med innsikt og tydelige krav. Resultatet er en gjennomtenkt og effektiv løsning, bygget med kvalitet i alle ledd.
Denne frysetunnelen er et kjempeløft for oss. Vi kan levere topp produkter, kjapt og miljøvennlig. Vi er svært fornøyde med samarbeidet med PTG Tempra.
Steven Jensen, Daglig leder Snorre Seafood
Klare for fremtiden
Nå som den nye frysetunnelen er i drift, er Snorre Seafood godt rustet til både dagens- og fremtidens behov. For PTG Tempra betyr dette en ytterligere bekreftelse på at CO2-baserte systemer er veien å gå for mellomstore og miljøvennlige innfrysningsanlegg.


