Publisert den 05.11.2021 av PTG Tempra AS

Nytt kuldeanlegg til Ingolf Engeset AS

Vi har levert kjøle- og frysemaskiner til klippfiskprodusenten på Grytastranda.


Ingolf Engeset AS har siden 1986 sørget for å prosessere torsk til delikat klippfisk i sine lokaler på Grytastranda i Ålesund Kommune. Her foregår det industriell tørking av fisk i stor skala og imponerende tempo. Til glede for millioner av innbyggere i utlandet, som ikke kan få nok av den tradisjonsrike råvaren.

De leverer mest til Karibia og Afrika, der klippfisk er en godt etterspurt vare. De ønsker naturligvis kvalitetsfisk, og det får de av Ingolf Engeset AS.

Oppgradering av kjøleanlegg

Jarle Engeset i Ingolf Engeset AS

Og nettopp kvalitet på fisken er alfa og omega for både klippfiskprodusenten og konsumentene. Derfor er det avgjørende at klippfisken lagres i rett temperatur før den skipes ut.

Nå er nytt kuldeanlegg som gjør den jobben på plass.

- Vi har hatt en gradvis oppgradering og modernisering av fabrikken vår, og i fjor fikk vi nye kjøle- og fryseanlegg. Nå har vi et helt nytt CO2-anlegg til å ta seg av nedkjølingen. Alt har gått etter planen og vi er veldig fornøyde med det Tempra har levert, sier Jarl, som driver virksomheten.

 

CO2 boosteranlegg med overvåking

Ingolf Engeset AS har fått levert et komplett CO2 boosteranlegg. Anlegget, som utelukkende er basert på naturlige kuldemedier, er også levert med full overvåkning. Det vil si at Jarle og andre som jobber på Ingolf Engeset til enhver tid har oversikt over temperaturene i de ulike kjølerommene. I tillegg er overvåkingen satt opp slik at både Ingolf Engeset og Tempra får varsel om det skjer endringer på driften av kjøleanlegget. 

Her kan du lese mer om hvordan du kan overvåke temperaturene i kuldeanlegget til din bedrift. 


Les også:
Kjøleaggregat til delikat sjømat i Midsund

 

Utfordringer med frakt av klippfisk

Ingolf Engeset AS har nå kjøle- og frysekapasitet som tar vare på store kvantum klippfisk og følgelig store verdier. Ettersom det har vært utfordringer med frakt og lossing i hele verden høsten 2021, har det vært spesielt viktig for klippfiskprodusenten med riktig opbevaring av fisken. 

Noe av det utfordringene stammer fra pandemien, som har resultert i stans og forsinkelser i skipstransporten i store og strategiske havneområder internasjonalt. Dette har ringvirkninger over hele verden, også på Grytastranda. 

Det kan nok ta litt tid før problemene løser seg, men uansett så vil frakteklar klippfisk holde sin fantastiske kvalitet i oppgraderte fryserom hos Ingolf Engeset AS.

Klippfisk i rett temperatur i fryserommet
Fryserommet, som holder minus 28 grader, tar vare på store mengder klippfisk. Foto: Tempra AS

Tempra takker for tilliten og ser frem til videre samarbeid med Ingolf Engeset AS.


Nedenfor ser du noen bilder fra anlegget til klippfiskprodusenten.


 

Trenger din bedrift en oppgradering av kuldeanlegget? Ta kontakt!