Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Varmegjenvinning

Du er her: Forside > Varme > Varmegjenvinning

Varmegjenvinning

Kjøleanlegg, produksjonsmaskineri og andre installasjoner avgir mye varme. Med varmegjenvinning kan du spare både energi og penger.

Stadig flere ser nå verdien av å bruke overskuddsvarme til oppvarming av luft, vann eller tappevann. Varmegjenvinning gjør ikke bare at du sparer energi og penger, bygget og bedriften får også en grønnere profil. Sistnevnte er ikke minst viktig hvis du leier ut arealer til andre bedrifter.
 

Varmegjenvinning med kort tilbakebetalingstid

Du må gjøre noen ekstra tiltak om du skal legge til rette for varmegjenvinning, men tiltakene som kreves for å få dette installert på et anlegg ser vi at kan ha svært kort tilbakebetalingstid. I noen tilfeller ser vi at de ekstra kostnadene knyttet til varmegjenvinningen tilbakebetalt innen det har gått et halvt år.
 

PTG Tempra hjelper deg med varmegjenvinning

Vår ekspertise på varmegjenvinning har direkte sammenheng med våre mange leveranser av kuldeanlegg. Vi vet hvor overskuddsvarmen er å finne, og ser fort hvor og hvordan den best kan brukes.

Her kan du lese mer om noen prosjekter hvor vi har arbeidet med varmegjenvinning: