Publisert den 26.09.2024 av PTG Tempra AS

Miljøvennlig oppgradering på Color Line Stadion

Color Line Stadion har oppgradert sitt kjøle- og avfallsanlegg med miljøvennlig CO2-teknologi

Daglig leder for Color Line Stadion, Helge Blindheim, kontaktet oss i PTG Tempra for å få en statusrapport og anbefalinger på de eksisterende anleggene som håndterte kjøl, frys og avfallsrom på stadion.

Color Line Stadion er en flerbruksarena i Ålesund. Den fungerer som hjemmearena for Aalesunds Fotballklubb og har en kapasitet på 10.778 tilskuere. I tillegg til fotballkamper brukes stadion til konserter, kurs, konferanser, private arrangementer og leier ut kontorlokaler til flere bedrifter.

Status på fryse-, kjøle- og avfallsaggregatene

Fryseaggregatet viste seg å være relativt nye og hadde nylig blitt flyttet til en ny plassering. Dette systemet var i god stand, og det var derfor ingen behov for videre utbedringer.

- Derimot var kjøle- og avfallsaggregatene plassert i et lukket lager bak en garderobe, en plassering som ikke var optimal. Området hadde dårlig utlufting og det er ikke gunstig for slike anlegg. I tillegg brukte aggregatene syntetisk kuldemedium eller HFK, disse er kjent for sin negative miljøpåvirkning, forteller Jo Langseth, salgsingeniør i PTG Tempra.

Klimanøytralt CO2-aggregat

- På bakgrunn av denne situasjonen anbefalte vi installasjon av et nytt CO2-aggregat for å betjene både kjølerom og avfallsrom, sier Jo Langseth.

CO2-teknologi er et miljøvennlig alternativ som kuldemedium og er en god erstatter for HFK-systemet. Denne løsningen ville også forbedre servicevennligheten av anlegget.

Effektiv drift og tilfredsstiller miljøkrav

Det nye CO2-aggregatet ble plassert i samme passasje som fryseaggregatet, en langt bedre og servicevennlig plassering enn den forrige. For bedre plassutnyttelse ble det også bygget et aggregatstativ som rommer både det nye CO2-aggregatet og fryseaggregatet.

- Ålesund Stadion KS (Color Line Stadion) har gjennom flere år samarbeid godt med PTG Tempra. Basert på våre behov har selskapet anbefalt og installert løsninger som vi er godt fornøyde med. I tillegg tilfredsstiller anleggene miljøkravene, noe som gir oss en mer effektiv drift, sier en fornøyd kunde, Helge Blindheim.

Trenger din bedrift en befaring og statusoppdatering på eksisterende anlegg? Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg.