Publisert den 10.09.2024 av PTG Tempra AS

Omfattende ombygging hos Bunnpris på Straumgjerde

Som et ledd i å modernisere og forbedre kundeopplevelsen, har Bunnpris Straumgjerde gjennomført en omfattende ombygging av butikken.

Fra Freon til CO2

Butikken har blant annet fÃ¥tt et stort, nytt og stilrent kjølerom hvor kundene kan gÃ¥ inn. Tidligere hadde de flere mindre kuldeanlegg som brukte Freon, en miljøskadelig gass. 

- Med økt bevissthet om miljøvennlige alternativer, har kunden ønsket å oppgradere til et mer bærekraftig system. Derfor ønsket Bunnpris Straumgjerde å erstatte Freon-anleggene med et moderne CO2-basert kuldeanlegg, forklarer Jo Langseth, salgsingeniør i PTG Tempra.

To små ble til ett stort kjølerom

Ombyggingen av butikken har gjort det langt mer brukervennlig for kundene, og har innebært en rekke forbedringer.

- De har fått et nytt kjølerom som kundene kan gå inn i, som er utstyrt med 14 glassdørsfronter og en glass-skyvedør som inngang. Det eksisterende kjølerommet og nytt kjølerommet ble tilpasset til ett, stort og nytt kjølerom, forteller Langseth.

Det nye kjølerommet er både stort og oversiktlig.

 

CO2-anlegget tar seg av alt

Fryserommet ble også utvidet med 2 meter og plassering av fryseromsdøren ble flyttet. I tillegg har de oppgradert med to nye kjøledisker og fire nye frysedisker.

Et nytt felles CO2-kuldeanlegg betjener totalt 11 posisjoner som inkluderer fire kjøleromsfordampere, en fryseromsfordamper, to kjøledisker og fire frysedisker.

Bygd etter kundens ønske

- Det var flere bidragsytere i prosjektet, vår del av ombyggingen inkluderte levering og montering av følgende, lister salgsingeniøren opp:

  • Et nytt kjølerom pÃ¥ 164 m³
  • 14 Schott glassdører.
  • Hylleinnredning bak hver glassdør.
  • Nye elementer til fryserommet.
  • Et komplett CO2-kuldeanlegg med gasskjøler og varmegjenvinner.
  • Fem fordampere, hvorav fire ble plassert i kjølerommet og én i fryserommet.

- Vi bidro også med installasjonen av den elektriske glasskyveporten og tilkobling av seks disker fra Viessmann, som vi koblet til CO2-anlegget. Vi tilpasser oss alltid etter kundens behov, og i dette tilfellet ble kjølerommet bygd nøyaktig etter kundens ønskede mål, sier Langseth.

Inngangen til kjølerommet er hensiktsmessig plassert med resten av kjøleskapene.

 

Spesielle høydepunkter

- Ved akkurat denne butikken på Straumgjerde var det nødvendig å plassere CO2-aggregatet rett ved butikkens inngang. Derfor ble det levert et svært stillegående og kompakt aggregat. Kjølerommet er et kundetilgjengelig rom, så det ble levert med stillegående og stilrene fordampere. I tillegg er det nye CO2-anlegget utstyrt med en varmegjenvinner for økt energisparing, forklarer Langseth til slutt.

Med denne ombygningen sikrer Bunnpris Straumgjerde ikke bare en bedre opplevelse for kundene, men også et betydelig løft for miljøet og energiforbruket.

Behov for nytt og miljøvennlig kuldeanlegg med CO2? Ta kontakt med oss for en hyggelig prat i dag.

CO2-aggregatet er plassert like ved butikkens inngangsparti.