Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Publisert den 10.06.2022 av PTG Tempra AS

Klimanøytralt fryseanlegg til Brødr. Remø AS

Rett lagringstemperatur er viktig i sjømatbransjen. Slik har Brødr. Remø oppgradert sitt fryseanlegg til å bli topp moderne og fullt overvåket.

Brødr. Remø på Fiskerstrand i Sula kommune er en bedrift som leverer sjømat til store deler av verden, og har en stolt historie som strekker seg helt tilbake til 1920-tallet. I dag har de et topp moderne anlegg hvor de kan produsere det meste innen sjømat.

Rett temperatur har alltid vært avgjørende for at Brødr. Remø kan levere sjømat av ypperste klasse. I takt med at bedriftens leveranser har økt, har også behovet for oppgraderinger av kjøle- og fryseanlegg meldt seg.

Les også: Har du kuldeanlegg med R-404A eller R-507A? Dette må du gjøre


Naturlig kuldemedium i nytt fryseanlegg

I løpet av våren 2022 ble fryseanlegget i fabrikken oppgradert. Det eksisterende fryseanlegget ble driftet av et tradisjonelt maskineri med HFK-kuldemedium, og er nå erstattet med et nytt CO2-anlegg.

Ved å installere et nytt og klimanøytralt CO2-aggregat med fryseromsfordamper får Brødr. Remø riktig temperatur til både fryserom og frysetunnel. Og med nytt CO2-anlegg har de også fått økt frysekapasitet.

- Innfrysingen foregår nå på natten, når energien er billigst. Da holder frysetunnelen mellom 35 til 40 minusgrader. På dagtid anvendes frysetunnelen til lager og holder noe høyere temperatur. Viftene går også på en lavere hastighet slik at energiforbruket minimeres. På denne måten får Brødr. Remø utnyttet fryseanlegget i fabrikken godt, sier Øyvind Skulstad, daglig leder i Tempra.

Fryserommet har dørbryter, og viftene stanser når noen går inn i rommet. Om de lukker døren bak seg vil de starte igjen. Dette er først og fremst for å unngå at varm, fuktig luft dras inn i rommet ved åpning.

Fryserom Remø
Frysefordamper på det nye CO2-anlegget med poser og innsugskasse for bedre avriming.


Varmegjenvinning sørger for oppvarming av tappevann

Overskuddsvarmen fra nedkjølingen av fryserommet har Tempra sørget for at gjenvinnes til oppvarming av tappevann.

- På den måten har Brødr. Remø hver morgen 3000 liter med glovarmt tappevann klar til bruk. Ene og alene takket være ovserskuddsvarme fra frysemaskinen. Det betyr mye energi spart hver eneste gang man fyller tankene, forteller Skulstad.

- Det er en god og smart løsning Tempra har kommet med, og det fungerer utmerket, sier Svein Remø, teknisk sjef i Brødr. Remø.

 

Kjølerom koblet på eksisterende isvannsmaskin

Også et av kjølerommene til Brødr. Remø har fått seg en oppgradering på grunn av alder og at det benyttet HFK som kuldemedium. Fordamperen i kjølerommet var derimot i god stand og dette ble utnyttet til fulle.

- Vi bygget om rørene på fordamperen for at den skulle benytte isvann fra eksisterende isvannsmaskin i stedet for gass. På den måten fikk Brødr. Remø redusert sitt volum av HFK-gass og ivaretatt behovet sitt til en veldig lav pris, sier Skulstad.

Kvalitet, tradisjon og en god porsjon lidenskap. Prisbelønnet røkt laks fra Brødrene Remø.


Optimale forhold for produksjon og lagring av sjømat

Kjøle- og fryseanlegget i fabrikken til Brødr. Remø har blitt både kostnads- og energibesparende etter oppgraderingen, noe fiskeforedlingsbedriften setter pris på.

- Det er veldig viktig for oss at vi har tilstrekkelig kapasitet til kjøle- og fryselager, i tillegg til at den er driftssikker, mer miljøvennlig og pålitelig, forteller Remø.

Remø er veldig fornøyd med hvordan kjøle- og fryseanleggene nå fungerer på fabrikken.

- Tempra har gjort en veldig bra jobb med prosjektering og installasjoner, og sørger også for god oppfølging. Det er viktig for oss. Vi må ha optimale forhold for våre verdifulle produkter og alt ligger nå til rette for det, sier Remø.

Overvåking av fryseanlegg og service

Kjøle- og fryseanlegget til Brødr. Remø er konstant overvåket, og alle verdier i anlegget kan leses av på hvilken som helst PC i fabrikken.

Les også: Slik kan du overvåke temperaturen på ditt fryseanlegg

- Det gir en ekstra trygghet, naturligvis, og det er enkelt å følge med på temperaturen og anleggets status. Dessuten vil vi umiddelbart få beskjed på våre mobiltelefoner hvis alarmen skulle gå i overvåkingssystemet, forteller Remø.

I tillegg til nøye overvåking har Brødr. Remø også inngått serviceavtale med Tempra, som inneholder rutinemessige ettersyn og justeringer. Dette er med på å sikre optimal drift og lang levetid på kuldeanlegget til den tradisjonsrike fiskeforedlingsbedriften.

Les også: Gode grunner for å tegne serviceavtale med oss i dag!

Isvannmaskin, CO2-gasskjøler - Tempra
Luftkjølt isvannsmaskin til venstre, CO2-gasskjøler i midten og kompressorer i skapet til høyre.



Her kan du se andre sjømatbedrifter vi har levert kuldeanlegg til:

Ingolf Engeset AS: Kjøle- of frysemaskiner til klippfiskprodusenten på Grytastranda.

Silver Seafood AS: Kjøleaggregater til fremadstormende sjømatprodusent i Midsund.

ABS AS: Klimanøytralt maskineri løser lagring av frossenfisk.

Sunnmøre Fiskeindustri: Kjøleutstyr til stort kjølerom



Trenger din bedrift oppgradering til klimanøytralt fryseanlegg? Ta kontakt, så finner vi løsningen!