Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside > Kulde > Chiller/isvannmaskin

Chillere

Vannbåren kjøling ved å bruke en chiller, altså en isvannmaskin, dekker de fleste behov for kjøling på en effektivt og driftssikker måte.

PTG Tempra er eksperter på prosjektering og bygging av vannbårne systemer. Med isvannsmaskiner fra anerkjente leverandører, skreddersys isvannsanleggene til byggets størrelse og kjølebehov.
 

Hva er en chiller/isvannmaskin?

Chiller og en isvannmaskin er det samme, en isvannsmaskin som kjøler ned vann eller blandinger med vann. Chilleren selv kan være vannkjølt eller luftkjølt, men hensikten med den er alltid å kjøle vann. Det nedkjølte vannet sirkuleres videre for å kjøle ned bygninger, maskineri eller anlegg.
 

Chiller/isvannmaskin er kostnadseffektivt og bra for miljøet

Vannbåren kjøling brukes til komfortkjøling (AC), prosesskjøling og maskinkjøling, dataromskjøling, kjølerom, fryserom og flere andre formål. Det lukkede systemet sirkulerer nedkjølt vann til kjølebatterier og lokale enheter, kjølevifter (fan coils).

Vann er en rimelig og ufarlig energibærer og vannbåren kjøling gir god energiutnyttelse.

Et isvannsanlegg gir stor fleksibilitet med hensyn til energiutnyttelse, for eksempel i kombinasjon med varmepumpe for produksjon av vannbåren varme.

Ofte er det gunstig å utnytte fordampingsenheten (DX) og vann i samme maskin, men til flere bruksapplikasjoner. PTG Tempra designer og bygger indirekte systemer. Vi bruker både tradisjonelle og naturlige kuldemedier (CO2/HFK etc.)

Planlegger du kjøleanlegg og varmepumpe hver for seg?

Vi ser kulde- og varmefagene under ett, og vurderer alltid om det er hensiktsmessig å prosjektere en løsning der begge behov kan dekkes med en og samme maskin. Ofte lar det seg gjøre. For deg betyr dette en billigere og bedre totalløsning.

Her er noen prosjekt hvor vi har utarbeidet løsninger med chiller/isvannmaskin: