Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside > Kulde > Tørrkjøler

Tørrkjøler

PTG Tempra gjør det enklere og rimeligere å bruke tørrkjøler.

Tørrkjøleren brukes til å fjerne overskuddsvarme fra vannbårne kjølesystemer ved hjelp av uteluften. Den er for eksempel mye brukt i forbindelse med aircondition.
 

Hvordan fungere en tørrkjøler?

Prinsippet er at vanntemperaturen tas så mye ned at vannet kan gå tilbake til kjølemaskinen og brukes til ny kuldeproduksjon. Dette kalles en indirekte prosess fordi vannet kjøler ned kjølemaskinens kondensator.

I denne sammenhengen er det viktig å skille hva som kjøles ned og hva som kjøler ned. En tørrkjøler bruker luft til å kjøle ned vann. Det er altså det som brukes til å kjøle ned som er det tørre, som da har gitt tørrkjøleren sitt navn. Allikevel er en tørrkjøler et vannbårent system, siden det er vann som kjøles ned og sirkuleres for å kjøle ned for eksempel kondensatoren i en kjølemaskin.

En tørrkjøler dimensjoneres her i Norge normalt for ca. 27° C ute. Jo lavere temperaturen synker, desto større blir kjølerens kapasitet.
 

Hva kreves for å bruke en tørrkjøler?

En utfordring når man velger tørrkjøler som metode, er forholdet mellom nødvendig ytelse, støykrav og tilgjengelig plass. Størrelsen avgjøres av effektbehov og støykrav. Tilgjengelig plass kan ofte ikke endres uten kostbare inngrep.

I samarbeid med vår faste leverandør, kommer vi i de fleste tilfeller rundt denne problemstillingen. Vi leverer tørrkjøleren med ønsket effekt og lydnivå på den plassen som er tilgjengelig. Til svært konkurransedyktig pris.